boty Inov-8 Roclite 290 (M), red/black/white

search
601131|4
Výrobce: Inov-8
1 799,00 Kč s DPH
Dostupnost: Skladem

ROCLITE je nejvíce multisportovní koncept v současné nabídce.

Brilantní podešev je složena ze tří různě tvrdých částí (tric), je vyvíjena pro mix různých povrchů, primárně pro alpské prostředí, v patní části efektivnějí rozkládá došlapovou energii u patařů (terradapter), v přední části umožňuje efektivní vedení odrazu (metaflex).

Výška špuntů je 6mm a větší plocha špuntů zajišťuje výbornou adhezi při delším běhu po asfaltu. Proto ten přesah do multisportu.

Mezi podešví a mezipodešví je vložena polymerová výztuha (meta-plate), která jednak ochraňuje chodidla proti proražení mezipodešve a zároveň kopíruje pohyb plantární fascie.

Přední část zůstává bez výztuhy, aby byl zachován cit pro přesný odraz.

Parametry mezipodešve jsou pata 11mm, špička 7mm, drop 4mm, mezipodešev powerflow nabízí v patní části o cca 10% vyšší míru tlumení, přední část je naopak tvrdší pro účinné a přesné vedení odrazu.

Svršek je tvarován na středně širokém kopytě (meduim), oproti vyšší verzi je parádně prodyšný s obsázkou kolem celého obvodu, špička je trojitě vyztužena.

Originální systém šněrování (adapterweb) citlivě, ale přitom stabilně upne botu k nártu chodidla.

Termoplastický externí opatek (ehc) má tvar písmene Y, lépe fixuje zadní část boty k patám a kotníku a přitom nijak výrazně neomezuje práci achilovek.

Špičková sensitivní trailovka s multisportovním přesahem.

Tento model získal v letech 2016-2017 v rámci aktuální Inov-8 kolekce nejvíce prestižních cen po celém světě (best in test, best debut, editors choice, best overall)

  • Hmotnost: 290 g (UK8)
  • Výška vkládací stélky: 6 mm
1 ks